Supermarkety sú ako kasína: míňate viac, ako musíte. Pokyny, ako z nákupu potravín vyťažiť maximum - Byvaniein.sk

 

Všimli ste si, že takmer každý obchod s potravinami, v ktorom ste kedy boli, vyzerá skoro rovnako? Nie je to náhoda. Špecifické rozloženie obchodu je navrhnuté tak, aby ste tam mohli minúť viac peňazí. V maloobchode platí, že čím dlhšie strávite v obchode, tým viac peňazí miniete.

Preto sú obchody s potravinami niečo ako kasína. Je ťažké sa z nich dostať (pokiaľ nezaplatíte) a je ľahké sa v nich túlať dlhšie, ako ste plánovali.

Existuje tiež veľa trikov, ktoré sa používajú na to, aby ste utratili viac, ako musíte. Tu je sedem praktických vecí, ktoré môžete urobiť, aby ste ušetrili nejaké peniaze zakaždým, keď nakupujete potraviny v českých obchodoch.

Tip 1: Zvyknite si na čítanie letákov

Toto je prvá vec, s ktorou začať, pretože veľa ľudí netuší, koľko stojí jedlo. Čítanie letákov vám pomôže spoznať cenu položiek, ktoré pravidelne nakupujete. Väčšina ľudí pozná približnú cenu iba štyroch položiek: chlieb, mlieko, vajcia a banány.

Poznámka: kde sa zvyčajne skladuje chlieb, mlieko a vajcia pri usporiadaní obchodu s potravinami? V zadnej časti obchodu. Jedná sa o najobľúbenejšie základné potraviny a ich umiestnenie vzadu vás núti prechádzať celým obchodom a byť vystavený tisícom výrobkov.

Ide o to, aby ste začali čítať letáky, aby ste poznali cenu výrobkov. Týmto spôsobom budete vedieť, či vám nová propagácia hrá do karát.

Tip 2: Kúpte si generickú (neznačkovú) značku mrazených potravín

V neznačkových mrazených výrobkoch sa najčastejšie vyskytujú rovnaké výrobky ako v značkových verziách. Keď si kúpite značkovú verziu, platíte za balenie a marketing značky.

Potom je tu problém so samotnými mrazenými potravinami. V mnohých prípadoch je mrazená možnosť zdravšia ako čerstvá: mrazené výrobky sa bleskovo zmrazia krátko po zbere, čo uľahčuje uchovávanie živín.

Čerstvé produkty sa zbierajú, triedia, prepravujú, znovu triedia a potom skladujú v sklade. Celý tento proces môže trvať niekoľko týždňov, čo spôsobí, že produkt stratí živiny. Tieto začínajú „miznúť“ v okamihu, keď sú zozbierané, takže mrazená možnosť je zdravšou voľbou. Napríklad, ak čerstvá organická brokolica pochádza z druhej strany planéty, bude mať menej živín ako mrazená odroda kvôli času, ktorý strávila na ceste do obchodu.

Tip 3: Kúpte si kuracie prsia s kosťou

Ak máte radi hydinu, ušetríte peniaze a získate väčšiu chuť. Kuracie mäso v posledných rokoch výrazne zdraželo a kuracie mäso s kosťou môže stáť oveľa menej ako vykostená verzia. Vďaka kostiam získate väčšiu chuť alebo z nej urobíte vývar. Kuracie prsia bez kostí sú suchý proteín, ale vykostená verzia vám poskytne oveľa šťavnatejšie jedlo.

Tip 4: Opýtajte sa zamestnancov obchodu na bezplatné služby

Mnoho ľudí si nie je vedomých možností, ktoré majú v obchodoch s potravinami. Mäsiari môžu krájať alebo „zmäkčovať“ vaše mäso. Pekári vám nakrájajú čerstvé bochníky chleba a kvetinárstvo pridá ďalšiu „zeleň“ na vyhodenie. Stačí sa opýtať!

Poznámka: pekárne často predávajú čerstvý chlieb v papierových vreciach, pretože tvrdne rýchlejšie, čo vás vedie k ďalšiemu nákupu čoskoro. Chlieb skladujte v plastových vreckách, aby ste predĺžili jeho trvanlivosť.

Tip 5: Ušetrite peniaze na morských plodoch

Mnohé z „čerstvých“ rýb a morských plodov, ktoré vidíte na policiach, často prichádzajú v zmrazenom stave. Mrazená alternatíva je zvyčajne rovnaká a môže vám ušetriť až 40% v porovnaní s „čerstvou“ možnosťou.

Tip 6: Dávajte si pozor na akcie 3 na 2 atď.

Alebo akúkoľvek verziu tohto predaja: 10 kusov za 100 Kč, kúpte 4 – piaty kus zadarmo. Ide o klasickú marketingovú akciu určenú na vypredranie zásob a mali by ste si spočítať, či sa táto ponuka vyplatí. Väčšinou nakoniec zaplatíte viac za položku, ako keby ste si kúpili 10 jednotlivých položiek, ktoré neboli súčasťou „výpredaja“.

Tip 7: Použite mäsiara pri pulte

Dobrý mäsiar vám môže ušetriť veľa peňazí. Ak nakupujete na mieste, kde je pult s mäsom, kúpte si väčší kus akčného produktu a nechajte si ho porciovať. Dostanete lepšiu cenu, viac jedál a čo neskonzumujete, zmrazíte.

Bonusový tip: ak máte radi filet mignon, najlacnejší spôsob, ako si ho kúpiť, je kúpiť si celý steak T-Bone. Každá T-Bone má malý filet mignon na kosti a newyorský prúžok na druhej strane.

Autor: Petra Bartoňová, zdroj: medium.com, Titulný obrázok: Pixabay.com/ccipeggy

Odoberať
Upozorniť
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Výška div potrebná na povolenie bočnej lišty
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :