Homestaging - pomocník pri predaji nehnuteľnosti - byvanie.in

To, že sa ceny nehnuteľností z roka na rok šplhajú čoraz vyššie, môže byť jedným z možných dôvodov, ktoré odradia potenciálneho záujemcu od ich kúpy. Inou príčinou zvykne byť zanedbaný stav bytu/domu alebo neporiadok v ňom. V podobných prípadoch by ste mali ako predajca nehnuteľnosti siahnuť po službe zvanej homestaging.

Čo je to homestaging

Homestaging predstavuje profesionálnu estetickú úpravu nehnuteľnosti s cieľom predať ju podľa možnosti s čo najvyšším ziskom. Jednoducho povedané, ide o akési skrášlenie a zvýraznenie vnútorných priestorov. Venujú sa mu špecializované firmy a agentúry alebo rôzni odborníci, takzvaní umelci z danej oblasti.

Využíva sa vtedy, keď má niekto záujem predať nehnuteľnosť, ktorá nie je aktuálne v najlákavejšom šate. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, ako sa taký homestaging prejaví, aké sú jeho ciele a prečo je vlastne taký dôležitý.

Ciele homestagingu

  • zvýšiť počet záujemcov
  • zvýšiť predajnú cenu
  • urýchliť predaj nehnuteľnosti
  • predať nehnuteľnosť

Cieľom homestagingu nie je len predať nehnuteľnosť, ale tiež predať ju čo najrýchlejšie a najvýhodnejšie. Ako je to možné? Pokiaľ bude predávaný byt či dom vyzerať neodolateľne, zvýši sa počet záujemcov, a tým pádom porastie aj jeho cena.

Triky homestagingu

Ak máte nejaké skúsenosti s predajom či kúpou nehnuteľnosti, pravdepodobne ste už zažili, že sa na vás po vstupe do predávaného bytu či domu rútil nepríjemný zápach, prípadne ste uvideli neporiadok, ošarpané steny, pleseň či osobné veci súčasných majiteľov. V skratke, všetko to, čo zvykne odradiť potenciálneho záujemcu. 

Na to, aby sa podobným situáciám predchádzalo, existujú homestageri, ktorí využívajú rôzne triky na skrášlenie nehnuteľnosti.

Vyčistiť a upratať

Služby homestagera začínajú obhliadkou nehnuteľnosti, počas ktorej dostanete niekoľko návrhov, ako skrášliť váš príbytok. Potom nasledujú činnosti, ktoré by sme inak hravo zvládli aj sami. To by sa nám ale najprv muselo chcieť, však? 

Najzákladnejšou činnosťou je upratovanie a čistenie celého interiéru. Do tejto kategórie spadá aj vyleštenie či natretie dvierok kuchynskej linky a všetkého nábytku či maľovanie stien. Veľmi účinné zvykne byť aj presvetlenie priestorov, ktoré dokáže dodať interiéru nový život.

Zariadiť

Homestaging však nie je len o upratovaní, čistení a opravovaní. Možno si ani len nedokážete predstaviť, aký dojem vedia urobiť na potenciálnych zákazníkov rôzne predmety, ako napríklad vázy, mydlá, zviazané uteráky v kúpeľni, hodvábne plachty na posteliach, prekrásne závesy alebo prestieradlá či čerstvé ovocie na stoloch. 

V neposlednom rade netreba zabúdať na nutnosť sympatickej vône všetkých priestorov, ktorá si vie návštevníka veľmi rýchlo podmaniť.

Profesionálni homestageri vám budú ochotní veľa zo spomínaných predmetov požičať, takže sa nebojte, že si budete musieť všetko kupovať. Takisto sa môžete spoľahnúť na to, že okrem niekoľkých návrhov z ich strany radi zapracujú aj vaše individuálne požiadavky.

Prečo je homestaging taký dôležitý

Väčšina kupujúcich si nedokáže predstaviť ich nový domov a potenciál využitia priestorov, keď vidia v zabývanom prostredí osobné veci súčasných majiteľov. Z toho dôvodu je dôležité ukázať im všetky benefity a možnosti danej nehnuteľnosti, o čo sa postará práve homestaging.

Za zmienku stojí aj fakt, že potenciálny zákazník sa rozhoduje o kúpe nehnuteľnosti emocionálne a na základe pocitov, resp. prvého dojmu, ktorý si utvorí približne za 10 sekúnd. Je teda veľmi dôležité, aké faktory budú na neho vplývať ako prvé ihneď po vstupe do interiéru.  

Správna voľba

Aj po prečítaní predchádzajúcich riadkov si kladiete otázku, či je homestaging tá správna voľba, resp. pomôcka pri predaji nehnuteľnosti? Verte tomu, že áno.
Podľa rôznych analýz sa dospelo k záverom, že nehnuteľnosti sa po jeho využití predajú o polovicu rýchlejšie a až o 6 % drahšie. Navyše, ich cena nemusí byť ani trojciferná, čo znamená, že vašu peňaženku príliš neodľahčí. Práve naopak, ak svoju nehnuteľnosť zveríte do rúk toho správneho homestagera, určite vás o pár dní milo prekvapí výsledný efekt celej práce. Na druhej strane, pokiaľ sa na to cítite, môžete vašu nehnuteľnosť pripraviť na predaj aj sami, bez pomoci odborníka. Veď v tomto článku sme vám dali hneď niekoľko návrhov, ako na to.

Odoberať
Upozorniť
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Výška div potrebná na povolenie bočnej lišty
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :